donderdag, 08 december 2022
A+ R A-

Maatwerk in de Zorg

Woon je tijdelijk of permanent in een zorginstelling, of ben je verantwoordelijk voor bewoners?

Klankschalen bieden diverse toepassingsmogelijkheden in het algemeen en voor mensen die speciale zorg ontvangen in het bijzonder. Ik heb ervaring met doofblinde mensen, mensen met ernstige meervoudige en (deels zware) verstandelijke beperkingen, waaronder niet aangeboren hersenletsel (NAH), alsmede kinderen met diverse vormen van autisme.

Ontspanning, welbevinden en rust
Steeds vaker worden klankschalen in de zorg toegepast ter bevordering van lichamelijke ontspanning, gevoelens van welbevinden en innerlijke rust. De aangename trillingen van de klankschalen hebben een harmoniserend effect en brengen de hersengolven naar het alfaniveau: een ontspannen toestand. Dit positieve effect ontstaat al op afstand bij het beleven van de klanken in de ruimte, zoals bij een klankschaal concert ervaren kan worden. Het wordt versterkt door een geleide fantasie over aangename natuurbelevingen. Het gebruik van beelden kan ook helpen om het ontspannen gevoel op andere momenten weer op te roepen.

Klankschalen beleving
De rustgevende en helende klanken van klankschalen, ocean drum en zielenzang in de vorm van een concert bieden al een indrukwekkende belevenis. Instrumenten die elkaar aanvullen en versterken om zowel lichaam als geest tot rust te brengen. De rustgevende klanken leggen het lichaam als het ware in de watten en activeren het zelfhelende vermogen. De tijdsduur is met 30-45 minuten afgestemd op de kwetsbare bezoekers. Voor het speciale tarief van € 95,- kan je dit al in jouw zorginstelling ervaren (incl. voorrijkosten in de regio, prijsstelling 2020). Verdere sessies op dezelfde locatie à € 65,- per keer. Met hoger functionerende deelnemers zijn ook sessies van een uur mogelijk, à € 125,-.

Activeren, zelf aan de slag en laatste levensfase
Desgewenst kunnen naast de weldadige ontspanning ook activerende doelen gesteld worden. Onder andere is het mogelijk om zelf met de klankschalen aan de slag te gaan. Individueel of eventueel gezamenlijk met meerdere bewoners tegelijkertijd, zodat een mooi samenspel kan ontstaan. Verder is het verzachten van pijnbeleving en het begeleiden in de laatste levensfase mogelijk.

Individuele behandeling
Het voordeel van een individuele behandeling of klankschaal sessie is dat de klankschalen op je persoonlijke wensen afgestemd kunnen worden. Bovendien ervaar je de klankschalen ook van dichterbij. Je kunt tijdens de behandeling zitten of op een behandeltafel liggen. Een speciale klankschaal wordt vervolgens dichtbij en eventueel ook òp het lichaam tot klinken gebracht, waardoor het effect niet alleen dieper, maar doorgaans ook langduriger zal zijn.

Tijdsduur en tarieven individueel
Wil je kennismaken met de klankschalen en de mogelijkheden voor jou? Vraag dan een kennismakings-behandeling aan van 30 minuten. De vergoeding hiervoor is € 25,-. Daarna zijn vervolgafspraken mogelijk van 30, 45 of 60 minuten, na afspraak wekelijks tot vierwekelijks te beleven. De tarieven hiervoor zijn respectievelijk € 35,-, € 50,- of € 60,-. Als de behandeling plaatsvindt in een zorgcentrum in de regio, reken ik geen reis- of voorrijkosten. (Prijsstelling 2020). Uiteraard is het prima als begeleiders bij een concert of behandeling aanwezig dienen te zijn - zij genieten dan kosteloos mee!

Voor meer informatie kunt u altijd mailen of bellen op 06 452 432 12.

theyouthexprience logo 1

Logo Free Spirits Community

 

Nieuw Westland

 

bewustwestland

 

bewustnetwerk

Bel ons