zaterdag, 15 juni 2024
A+ R A-

Maatwerk in de Zorg

Woon je tijdelijk of permanent in een zorginstelling, of ben je verantwoordelijk voor bewoners?

Klankschalen bieden diverse toepassingsmogelijkheden in het algemeen en voor mensen die speciale zorg ontvangen in het bijzonder. Ik heb ervaring met doofblinde mensen, mensen met ernstige meervoudige en (deels zware) verstandelijke beperkingen, waaronder niet aangeboren hersenletsel (NAH), alsmede kinderen met diverse vormen van autisme.

Ontspanning, welbevinden en rust
Steeds vaker worden klankschalen in de zorg toegepast ter bevordering van lichamelijke ontspanning, gevoelens van welbevinden en innerlijke rust. De aangename trillingen van de klankschalen hebben een harmoniserend effect en brengen de hersengolven naar het alfaniveau: een ontspannen toestand. Dit positieve effect ontstaat al op afstand bij het beleven van de klanken in de ruimte, zoals bij een klankschaal concert ervaren kan worden. Het wordt versterkt door een geleide fantasie over aangename natuurbelevingen. Het gebruik van beelden kan ook helpen om het ontspannen gevoel op andere momenten weer op te roepen.

Klankschalen beleving
De rustgevende en helende klanken van klankschalen, ocean drum en zielenzang in de vorm van een concert bieden al een indrukwekkende belevenis. Instrumenten die elkaar aanvullen en versterken om zowel lichaam als geest tot rust te brengen. De rustgevende klanken leggen het lichaam als het ware in de watten en activeren het zelfhelende vermogen. De tijdsduur is met 30-45 minuten afgestemd op de kwetsbare bezoekers. Je kan dit voor het speciale tarief van € 120,- in jouw zorginstelling ervaren. Verdere sessies op dezelfde locatie à € 90,- per keer. Voor hoger functionerende deelnemers zijn ook sessies van een uur mogelijk, à €160/130,-.

Bijzondere behoeften?
Zijn er bewoners met bijzondere behoeften, die niet aan de groepsactiviteit kunnen of willen deelnemen? Dan kan ik aansluitend voor een tarief van € 90,- per uur ook individuele aandacht aan hen geven (af te rekenen per 20 minuten). Verder is het verzachten van pijnbeleving en het begeleiden in de laatste levensfase mogelijk.

 

Voor meer informatie kunt u altijd mailen of bellen op 06 452 432 12.

Lifenet logo

Avalon community logo

bewustwestland

 

bewustnetwerk

 

Nieuw Westland

theyouthexprience logo 1

Avalon logo

Logo Free Spirits Community

Bel ons