zaterdag, 15 juni 2024
A+ R A-

Kopen

Klankschalen bestaan in allerlei soorten en maten. Zo zijn er verschillende materialen en zeker ook uiteenlopende kwaliteiten en prijzen. Hetzelfde geldt voor Tingsha's (cimbalen) en voor de kloppers en strijkstokken, de materialen waarmee je de klankschalen doet klinken. Wil je zelf een klankschaal aanschaffen? Dan speelt je persoonlijke smaak daarbij een grote rol.

Uitproberen
Om goed kennis te kunnen maken met een klankschaal, is het belangrijk dat je deze kunt uitproberen. In de basiscusus ‘Omgaan met klankschalen’ staan we hier ook uitgebreid bij stil. Heb je geen cursus gevolgd, maar wel interesse in een eigen klankschaal, probeer dan toch verschillende klankschalen te beluisteren en te voelen.

Meerdere factoren
Elke klankschaal heeft verschillende ‘klankkleuren’. Dat is een heel scala aan grond- en boventonen die door elkaar heen lopen. Je kunt deze het beste ervaren, als je een klankschaal met de juiste klopper aanslaat. Doorgaans geldt: hoe groter en dikker de klankschaal, hoe groter de klopper. Verder hebben ook factoren als de temperatuur, de akoestiek en de kracht waarmee je aanslaat invloed op het resultaat. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op.

Vrijblijvend bestellen
Juist vanwege de persoonlijke voorkeur, is het belangrijk dat je een klankschaal in alle rust uitzoekt. Graag bied ik je die gelegenheid in mijn praktijk in Monster. Je kunt hiervoor een kosteloze afspraak maken. Ik heb klankschalen, Koshi en Zaphir Shanti Chimes om uit te proberen uit de webwinkel van WinkelPlanet en van Klankcentrum Sattva. Ben je in een bepaald type klankschaal geïnteresseerd? Laat het me weten. Als ik deze niet op voorraad heb, dan bestel ik deze vrijblijvend voor je.

Omgaan met klankschalen
Weet je niet zo goed hoe een schaal te kiezen en wat ermee te doen? Je kan bij Regenboog Klankschalen ook voor een beknopte Basiscursus en evt opbouwende verdiepings cursussen terecht. 

     

Lifenet logo

Avalon community logo

bewustwestland

 

bewustnetwerk

 

Nieuw Westland

theyouthexprience logo 1

Avalon logo

Logo Free Spirits Community

Bel ons