zaterdag, 15 juni 2024
A+ R A-

Concert & Meditatie

Geniet van de rustgevende en helende klanken van klankschalen, ocean drum en zielenzang. Instrumenten die elkaar aanvullen en versterken om zowel lichaam als geest tot rust te brengen. Laat alle drukte achter je, ‘ont-span’ en ‘ont-moet’ jezelf. De rustgevende klanken leggen je lichaam als het ware in de watten en activeren het zelfhelende vermogen.

Liggend ontspannen
Een bijzondere ervaring is het om je circa 1,5 uur liggend op een matje helemaal over te geven aan de ontspannende werking van de klankschalen. Het is een fijne en eenvoudige manier om weer in balans te komen en je eigen kracht te hervinden. Neem wel zelf warme sokken, een deken en eventueel een matje en kussentjes voor onder hoofd en knieën mee. Verder hoef je alleen maar te genieten! Na afloop is er gelegenheid om ervaringen of indrukken te delen en kun je rustig bijkomen. Uiteraard is liggen niet verplicht.

Ligmeditatie in plaats van concert
Als vaststaand onderdeel van deze vorm van klankschaal ontspanning begeleidt Regenboog Klankschalen je middels aandacht voor je ademhaling en visualisaties naar een diep ontspannen toestand. Zo kom je eerder uit de drukte van de dagelijkse beslommeringen en kan je optimaal van de werking van de klankschalen genieten. Vredige beelden uit de natuur helpen zowel beginners als gevorderden. Aan het einde word je weer zachtjes opgehaald en teruggevoerd naar de 'gewone' realiteit. Om deze toegevoegde waarde duidelijk te maken, is er in plaats van 'concerten' sprake van 'ligmeditaties'. 

Geleide meditatie
Bij geleide meditaties staat altijd een thema centraal. Dit thema kan aansluiten bij de tijd van het jaar, bij de samenstelling van de groep of de locatie van het concert. Een passende visualisatie helpt je om met het thema contact te maken en het ontspannen gevoel ook naderhand weer eenvoudig op te roepen. Om met voldoende aandacht aanwezig te blijven, kan je een thema meditatie zittend beleven. Klankschalen en zielenzang verdiepen ook hierbij de ervaring.

Diverse locaties en aan huis
De concerten en meditaties vinden plaats op verschillende locaties. Kijk in de agenda en eventueel de nieuwsflitsen voor geplande activiteiten op diverse locaties. Wil je zelf iets organiseren met een eigen thema voor vrienden, collega’s of familie en beschik je over een eigen passende ruimte? Dan kom ik graag naar je toe. Liever buiten de eigen sfeer genieten? Dan kan ik diverse locaties aanbevelen en bemiddelen. Ook kom ik graag naar jouw zorginstelling toe.

Nu ontspannen
Luister nu naar rustgevende geleide meditaties of liedjes

Lifenet logo

Avalon community logo

bewustwestland

 

bewustnetwerk

 

Nieuw Westland

theyouthexprience logo 1

Avalon logo

Logo Free Spirits Community

Bel ons