zondag, 17 oktober 2021
A+ R A-

Basiscursus Omgaan met Klankschalen

Van 05 oktober 2021 20:00 tot 05 oktober 2021 21:30

 

Basiscursus
De basiscursus 'Omgaan met klankschalen' bestaat uit één bijeenkomst van anderhalf à twee uur waarin je nader kennismaakt met de deze bijzondere, helende instrumenten. Je gaat zelf 'aan de slag' en leert over hun krachtige vermogen en de toepassing daarvan. De bijzondere trillingen van de klankschalen bestaan uit meerdere componenten, die inwerken op verschillende niveaus van het (onder-)bewustzijn. Ze zijn bij uitstek geschikt om je te helpen in je kracht te komen en omder andere je weerstand te versterken. In de loop van de cursus raak je hier nader mee vertrouwd.

Technieken
Hoe sla je een klankschaal aan? Zie je de trillingen? Hoe voelen ze aan? Kun je een klankschaal ook laten 'zingen'? Al deze vragen komen tijdens de cursus aan bod. Na uitleg van de verschillende technieken is er ruime gelegenheid om zelf verschillende klankschalen uit te proberen. Zo leer en oefen je praktische toepassingen voor eigen gebruik.

Ocean drum, chimes...
Naast de metalen en kristallen klankschalen, leer je ook de speciale klank van en omgang met aanvullende instrumenten zoals ocean drum en de liefelijke Koshi chimes kennen. Door veelvuldig te doen en ervaren, ontwikkel je het gevoel om deze verschillende instrumenten te bespelen en ook op een verrijkende manier met elkaar te combineren.

Kleine groepen
We werken in een kleine groep van maximaal 3 deelnemers. Zoals altijd is er voor iedereen voldoende aandacht en de hoeveelheid opgewekte trillingen blijft beperkt. Ook is er voldoende materiaal om te oefenen en gelegenheid om vragen te stellen.

Je eigen klankschaal
Wil je zelf een klankschaal kopen? In de basiscursus leer je de verschillende klankmogelijkheden en karaktereigenschappen van klankschalen kennen. Je ervaart wat jij prettig vindt en wat voor jou belangrijk is uit de vele mogelijkheden. Daarmee heb je een goede basis om jouw keuze te maken. Na afloop van de les is er gelegenheid om in alle rust je eigen klankschaal te vinden. Regenboog Klankschalen werkt rechtstreeks met importeurs samen en biedt je qualitatief goede schalen tegen aantrekkelijke prijzen.

Terugkomdagen
Geregeld is er gelegenheid om bij elkaar te komen, je uit te wisselen, vragen te stellen en middels een korte les nieuwe inspiratie op te doen voor het gebruik van klankschalen. Je kan dan ook een afspraak voor een klankschaal rugsessie maken - zeker als je overweegt om zelf de gevorderde cursus hierin te volgen.

Gevorderden
Na de basiscursus kun je je ook inschrijven voor een vervolg: 'Zelfheling met klankschalen', 'Klankschaal concert en geleide meditatie', 'Klankschaal rugsessie' of 'Klankschaal lichaamssessie'.  Meer informatie


Praktisch

De cursusbijeenkomst duurt 1,5-2uur. Je hoeft niets mee te nemen. Heb je al een klankschaal, zo staat het je uiteraard vrij om die mee te nemen en erop te oefenen. Je gaat tijdens de cursus nieuwe klankmogelijkheden ontdekken!
Tarief: € 55,- 

Alleen voor jou
Leer je liever één op één in een individuele cursus? Ook dat kan. Zo kan ik speciale aandacht aan jouw wensen en behoeften schenken en leer je dezelfde stof in één bijeenkomst op een dagdeel van jouw keuze. Tarief: € 90,- 

Neem contact op per mail naar Birgit@RegenboogKlankschalen.nl of bel 06 452 432 12. 


Vervolg: Zelfheling met Klankschalen

Als je overweegt om door te gaan met klankschalen, kan dat met de driedelige cursus Zelfheling met Klankschalen vanaf de erop volgende week. Details

 


Eerstvolgende evenementen

Bel ons