maandag, 01 maart 2021
A+ R A-

Spoedcursus Ontspannen

Van 07 april 2021 19:45 tot 07 april 2021 21:15

 

Startdatum uitgesteld naar 10 febaruari

Druk, druk, druk
Je staat de hele dag "aan". Van opstaan tot naar bed gaan wisselen verschillende verplichtingen elkaar af. Als er even niets hoeft, blijft je hoofd toch maar malen en als je dan eindelijk op bed ligt, kan je de slaap niet vatten.

Doorgaan
Niet gek eigenlijk, want je hebt je lichaam de hele dag getraind op inspanning. Ook al ben je moe, ook al ben je echt aan een pauze toe: nee, nu even niet, doorgaan.

Mini pauzes doen wonderen
In de Spoedcursus Ontspannen leer je de spanningsopbouw van de dag te onderbreken met behulp van mini pauzes. Daarmee kan de tot dan toe opgebouwde spanning even wegzakken in ont-spanning en krijg je weer rust in je hoofd. Simpele oefeningen om je lijf te ont-stressen draaien bijvoorbeeld om aandacht voor je ademhaling. In één of twee minuten ben je verfrist. Dit helpt je al de dag beter te doorstaan en vergemakkelijkt bovendien het overschakelen naar de nachtrust.

Voor het slapen gaan
Verder leer je in de cursus hoe je extra aandacht besteedt aan je lijf en de spanningen die je in de loop van de dag alsnog opgebouwd hebt. Als je dit bij het naar bed gaan toepast, zal je veel sneller in een heerlijk verkwikkende slaap vallen.

Voor iedereen
Heel praktisch en toegankelijk leer je in de Spoedcursus Ontspannen de knop om te zetten en aan je rust toe te komen.

Praktisch
De lessen worden in de multifunctionele ruimte van de bibliotheek 's Gravenzande op veilige afstand van elkaar zittend gegeven.
Lesdagen: 7, 14, 21 en 28 april, 12 mei
Tijden: 19:45-21:15 uur
Tarief: € 105,-
Aanmelden bij VU Westland 

 

 

Eerstvolgende evenementen

Bel ons