donderdag, 13 augustus 2020
A+ R A-

Basiscursus Omgaan met Klankschalen

Van 28 januari 2020 20:00 tot 28 januari 2020 21:30

 

Inschrijving gesloten. Geef je belangstelling door per mail

Wonderbaarlijke metalen kommen - wil je er meer van weten?
Een klankschaal cursus of workshop is dan misschien iets voor jou! Er zijn diverse mogelijkheden, van een eenmalige workshop tot een meerdaagse cursus. Wil je samen met meerdere personen een cursus of workshop volgen? Ik bied ook maatwerk programma's in combinatie met bijvoorbeeld een lunch of een andere leuke workshop, zoals handmassage. Neem hiervoor contact met ons op.

Basiscursus
De basiscursus 'Omgaan met klankschalen' bestaat uit twee bijeenkomsten van anderhalf à twee uur waarin je nader kennismaakt met de deze bijzondere, helende instrumenten. Je gaat zelf 'aan de slag' en leert over hun krachtige vermogen en de toepassing daarvan. De bijzondere trillingen van de klankschalen bestaan uit meerdere componenten, die inwerken op verschillende niveaus van het (onder-)bewustzijn. In de loop van de cursus raak je hier nader mee vertrouwd.

Technieken
Hoe sla je een klankschaal aan? Zie je de trillingen? Hoe voelen ze aan? Kun je een klankschaal ook laten 'zingen'? Al deze vragen komen tijdens de cursus aan bod. Na uitleg van de verschillende technieken is er ruime gelegenheid om zelf verschillende klankschalen uit te proberen. Zo leer en oefen je praktische toepassingen voor eigen gebruik.

Tingsha, ocean drum en chimes
Naast de metalen en kristallen klankschalen, leer je ook de speciale klank van en omgang met tingsha, ocean drum en de liefelijke Koshi en Shanti chimes kennen. Door veelvuldig te doen en ervaren, ontwikkel je het gevoel om deze verschillende instrumenten te bespelen en ook op een verrijkende manier met elkaar te combineren.

Kleine groepen
We werken in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Zo is er voor iedereen voldoende aandacht en de hoeveelheid opgewekte trillingen blijft beperkt. Ook is er voldoende gelegenheid om te oefenen en vragen te stellen. Bijvoorbeeld over de aankoop van een eigen klankschaal. Dit onderwerp komt ook op de laatste cursusdag aan bod.

Terugkomdagen
Geregeld is er gelegenheid om bij elkaar te komen, je uit te wisselen, vragen te stellen en middels een korte les nieuwe inspiratie op te doen voor het gebruik van klankschalen. Je kan dan ook een afspraak voor een klankschaal rugsessie maken - zeker als je overweegt om zelf de gevorderde cursus hierin te volgen.

Gevorderden
Na de basiscursus kun je je ook inschrijven voor een vervolg: 'Zelfheling met klankschalen', 'Klankschaal concert en geleide meditatie', 'Klankschaal rugsessie' of 'Klankschaal lichaamssessie'.  Voorwaarde voor deelname is dat je al een klankschaal weet te hanteren, deze kan laten klinken en kan aanvoelen. Ook dien je een eigen klankschaal beschikbaar te hebben. Eventueel kun je deze voor aanvang van de cursus bij mij kopen.
Voor de cursussen rugsessie en lichaamssessie wordt zeer aangeraden om vooraf zelf een sessie te beleven.


Praktisch

De cursusbijeenkomsten duren anderhalf à twee uur en vinden plaats op 
dinsdag 28 januari en 4 februari, telkens 20:00-21:30/22:00 uur.
Tarief: € 66,- voor de gehele cursus. 

 

 


Eerstvolgende evenementen

Bel ons